- Ola Nawrat
Makaron z łososiem
Zaktualizowano: 27 maj 2020
Makaron z łososiem, który równie dobrze smakuje serwowany z samymi suszonymi pomidorami i szpinakiem.
Składniki:
makaron wstęgi pomidorowy, około 3 garści (porcja dla 2,5 osoby)
2 ząbki czosnku,
mały słoik suszonych pomidorów
4-5 garści szpinaku,
wędzony łosoś
ser mozzarella
przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia
Przygotuj sobie pokrojone w paseczki suszone pomidory i łososia. Na 1 łyżce oliwy z suszonych pomidorów podsmaż wyciśnięty lub drobno posiekany czosnek. Następnie dodaj 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów, makaron i suszone pomidory, smaż około 3 minut. W następnej kolejności dorzuć szpinak i smaż do zwiędnięcia. Przypraw do smaku. Możesz podlać wodą, aby makaron nie przywarł do patelni. Na końcu dołóż pokrojonego łososia. Smaż jeszcze około 2 minut. Wyłóż na talerz i posyp serem mozarella i ozdób listkami szpinaku.
Smacznego!
