- Ola Nawrat
GOFRY! Kto ich nie lubi? ;-)

Gofry, goferki kto ich nie lubi ?
Zdrowa wersja to fajna opcja na drugie śniadanie bądź mały podwieczorek dla naszych dzieciaków :-)
Składniki:
2 szklanki mąki ryżowej
2 szklanki mleka ( u mnie, mleko sojowe)
jajko
niepełna łyżka cukru kokosowego ( może być zwykły)
szczypta soli
łyżka oleju kokosowego
Przepis:
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną piane. Resztę składników miksujemy do jednolitej konsystencji. Dodajemy stopniowo ubite białko i wlewamy nagrzanej gofrownicy (posmaruj ją delikatnie olejem za pierwszym razem) :-) porządnie ją nagrzej!
Gofry piecz około 5 minut, Wszystko zależy od Twojej gofrownicy.
Owocowe dodatki zostawiam do Twojego wyboru :-) U nas królują domowe powidła, banany, kiwi, jagody i syrop klonowy! A następnym razem wykorzystam skry :-)
Smacznego!
Życzy Ola :-)