top of page
  • Ola Nawrat

Bananowe pancakes dla małych i dużych!



Śniadaniowa propozycja dla małych i dużych :)


Bananowe pancakes, cieszą się u Nas strasznym powodzeniem. Uwielbiamy je wszyscy! Czasem jemy same, czasem każdy ma swoje dodatki :) Można je jeść ze świeżymi owocami, owocami mrożonymi jak i domowymi powidłami. Dziś opcja z mrożonymi malinami na ciepło :)


Sam przepis hmm... chyba nie ma nic prostrzego, uwierz mi!


Składniki:

  • szklana maki ryżowej

  • szklanka płatków owsianych

  • szklanka mleka sojowego ( według uznania)

  • 2 jajka

  • 2 dojrzałe banany

  • czubata łyżeczka oleju kokosowego

  • szczypta cynamonu

  • szczypta kurkumy

  • łyżeczka sody oczyszczonej ( proszek do pieczenia)

Sos:

Mrożone maliny wsypujemy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu do rozmrożenia!


Przepis:

Wszystkie składkami razem blendujemy, rozgrzewając w między czasie patelnie. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy nasze pancakes. U mnie na jednego pancakes zużywam 2 łyżki ciasta. Smażymy około 1,5 minuty z jednej strony. Przed zjedzeniem placuszki polewamy malinami.


Smacznego :)

36 wyświetleń

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page