- Ola Nawrat
Bananowe pancakes dla małych i dużych!

Śniadaniowa propozycja dla małych i dużych :)
Bananowe pancakes, cieszą się u Nas strasznym powodzeniem. Uwielbiamy je wszyscy! Czasem jemy same, czasem każdy ma swoje dodatki :) Można je jeść ze świeżymi owocami, owocami mrożonymi jak i domowymi powidłami. Dziś opcja z mrożonymi malinami na ciepło :)
Sam przepis hmm... chyba nie ma nic prostrzego, uwierz mi!
Składniki:
szklana maki ryżowej
szklanka płatków owsianych
szklanka mleka sojowego ( według uznania)
2 jajka
2 dojrzałe banany
czubata łyżeczka oleju kokosowego
szczypta cynamonu
szczypta kurkumy
łyżeczka sody oczyszczonej ( proszek do pieczenia)
Sos:
Mrożone maliny wsypujemy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu do rozmrożenia!
Przepis:
Wszystkie składkami razem blendujemy, rozgrzewając w między czasie patelnie. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy nasze pancakes. U mnie na jednego pancakes zużywam 2 łyżki ciasta. Smażymy około 1,5 minuty z jednej strony. Przed zjedzeniem placuszki polewamy malinami.