top of page
  • Ola Nawrat

Bananowe babeczki

Zaktualizowano: 29 lis 2020

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany,

  • szklanka mąki ryżowej,

  • szklanka mąki owsianej (u mnie: zblendowane płatki owsiane),

  • szklanka mleka, wybrałam migdałowe,

  • 1 jajko,

  • 1/2 szklanki oleju, np. kokosowego lub rzepakowego,

  • 1/3 szklanki cukru lub ksylitolu (lub innego słodzika),

  • łyżeczka proszku do pieczenia.

Suche składniki wymieszaj razem, następnie dodaj jajko, olej, mleko.

Banany drobno pokrojone dodaj na końcu. Wymieszaj wszystko i przelej do foremek.


Piec przez około 23-25 minut w temperaturze 200 stopni.


Uwaga!

Ilość cukru lub słodzika dostosuj do owoców. Jeśli masz słodkie owoce zwróć na to uwagę ;)


Smacznego!

I koniecznie daj znać czy smakowały ;).






22 wyświetlenia

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page