- Ola Nawrat
Bananowe babeczki
Zaktualizowano: 29 lis 2020
Składniki:
2 dojrzałe banany,
szklanka mąki ryżowej,
szklanka mąki owsianej (u mnie: zblendowane płatki owsiane),
szklanka mleka, wybrałam migdałowe,
1 jajko,
1/2 szklanki oleju, np. kokosowego lub rzepakowego,
1/3 szklanki cukru lub ksylitolu (lub innego słodzika),
łyżeczka proszku do pieczenia.
Suche składniki wymieszaj razem, następnie dodaj jajko, olej, mleko.
Banany drobno pokrojone dodaj na końcu. Wymieszaj wszystko i przelej do foremek.
Piec przez około 23-25 minut w temperaturze 200 stopni.
Uwaga!
Ilość cukru lub słodzika dostosuj do owoców. Jeśli masz słodkie owoce zwróć na to uwagę ;)
Smacznego!
I koniecznie daj znać czy smakowały ;).

